music entertain

Ole Jørgensen

Ole Jørgensen har siden barn altid været aktiv indenfor sang og korarbejde. Allerede som 7-årig havde han i flere sammenhænge sunget flere soloer til glæde for mange. Avisen skrev allerede dengang »7-årig gjorde lykke« og det fortsatte. Ole var med i »familiekoret - Hjejlerne« og det blev til flere jobs som tiden gik.
Som 14-årig startede Ole sit første børnekor, og det er senere blevet til mange kor som tiden er gået.

Efter endt uddannelse som boghandlerassistent tog Ole til USA for at være sanger i »The Continentals« og der gik det for alvor fremad for ham. Han blev nærmest »opdaget« og det blev til flere besøg i det amerikanske og endte dog også med solistkontrakt og senere som instruktør og korleder i international sammenhæng. Ligeledes blev det til uddannelse indenfor performance og solosang på Denver University, USA.

Efter ca. 10 turneer rundt i verden (Østeuropa, USA, Skandinavien, Fiji, New Zealand, Australien, Canada, Alaska, Holland og England) vendte Ole hjem for at få en mere »rolig« tilværelse.
Der gik dog ikke lang tid for hans startede diverse kor op - og det er blevet til adsillige kor, som tiden er skredet frem.
P.t. er han leder og solist for Gospel D'Light, som er et professionelt Gospelkor - et aktivt kor der optræder landet over i forskellige sammenhænge. www.gospeldlight.dk


Senere er Ole begyndt at dyrke det solistiske igen, og anmeldelserne er meget positive overfor den klare tenor, der stilmæssigt byder på lidt af hvert. Han har modtaget undervisning ved den verdenskendte sangpædagog, Ian Adam, London, og Bente Zaber, København. Det er blevet til samarbejde med flere store kunstnere såsom Monique, Jesper Lundgaard, Trine Gadeberg, Lene Siel, Etta Cameron m.fl.
Ligeledes er det blevet til et par hovedroller i musicalproduktioner såsom Chess, Askepop, Rent og hovedrollen i Danmarkspremieren på The Scarlett Pimpernel. Også her er anmeldelserne meget positive og begejstrede for Oles indsats.

Udover solosang og workshops kan Ole tilbyde et foredrag der gennem fortælling og sang gennemgår udvikling fra Spirituals til Gospel. Et foredrag der byder på solosang, bevægelse og publikums deltagelse. Igen har han mødt positiv modtagelse og anmeldelse.

I de sidste par år har det givet samarbejde med flere bookingfirmaer som bl.a. CSB-booking og senest Musikevent, Odense (se links og booking).

Han elsker musik og bruger hele sit liv på det - og som han selv siger: »Man bliver aldrig færdig med det - der er altid nyt at lære og altid nye udfordringer, der skal prøves af«. Den personlige erfaring har vist Ole, at man både som solist og i korsammenhænge skal finde ind til hjertet af musikken og levere et budskab. Som Edvard Grieg skrev: »Man skal først blive menneske. Alt kunst udspringer af et sandt menneske«.